Ontdek onze Weldadige Wellness

Stel je ultieme dag samen

Wanneer kom je langs?

Acties & Arrangementen

Kies je ideale arrangement

Behandelingen & Massages

Heerlijk ontspannen

Ontdek de keuken

Haal je culinaire hart op!

Beneden in de World of Wellness vindt u onze zoutmijn!

Hier genieten wij in stilte en laten de muziek het werk doen.

Zoutsteensauna


Temperatuur

70°C

RV
relatieve luchvochtigheid

40-50%

Sound healing

Relax muziek met 4-7 Hz geluidsgolven en een tikkeltje Zenn

Perfect On Mobiles

Tijdsduur:

Ervaren saunagast < 30min

Startende saunagast < 15min

Zoutsteen sauna – Himalaya Salt expedition

Zout is er op aarde in overvloed en toch is het voor de mens speciaal en vitaal. We vergeten vaak dat ook wij ooit uit de zee zijn gekomen en ons lichaam voor een groot deel bestaat uit water en zout. In 1843 stelde de Poolse arts F. Bochkovsky vast dat lucht, verzadigd met zoutdeeltjes, een helend effect heeft. In 1858 opende hij in de zoutmijn van de provincie Wieliczka, Krakau het eerste zoutkuuroord voor patiënten met longziekten.

Door een toename van aandoeningen van luchtwegen en allergieën in de afgelopen decennia is er naast medische benadering veel belangstelling voor alternatieve therapieën. De effectiviteit van de zoutverneveling (dry salt aerosol) inhaleren is al eeuwen bekend en is nu gebaseerd op talrijke empirische studies.

De zoutsteensauna wordt gehydrateerd om extra vocht in de lucht te brengen. De zoutstenen absorberen dit vocht en zullen na verzadiging ook weer zilte lucht afgeven. Om hier langer gebruik van te kunnen maken is de temperatuur niet te hoog, hetgeen samen met de fijne luchtvochtigheid zorgt voor een fantastisch klimaat!


HEILZAAM VOOR MENSEN MET:

– Astma

– COPD

– Verminderde longcapaciteit

– Acute en chronische ontstekingen (aandoeningen) van de luchtwegen

– Acute en chronische hoestverschijnselen

– Voorhoofdsholte, neusholte en bijholte ontstekingen

– Allergieën

– Hooikoorts

– Huidaandoeningen (zoals eczeem, psoriasis, acne e.d.)

– Zwak immuunsysteem

– Slaapproblemen

“De effectiviteit van de zoutverneveling (dry salt aerosol) inhaleren is al eeuwen bekend

en is nu gebaseerd op talrijke empirische studies.”

STAMMENSAUNA

Kelo hout, van lange naaldbomen uit voornamelijk Canada, Scandinavië, Estland en Letland. Meters lange stammen, soms wel meer dan 30 meter, die op natuurlijke wijze zijn beland in stilstaand water. Na 300+ jaren zijn de stammen zo verzadigd dat ze perfecte isolatie bieden. Door de lange rechte vorm van de naaldbomen is dit hout ideaal geschikt voor de bouw van woningen en sauna's.

Welkom in onze kelo "Stammen sauna". Hier vinden dagelijks diverse belevingen plaats. Warmte-, geur- en/of klankbelevingen , ieder met zijn eigen thema, al dan niet uitgevoerd met licht en geluid!

De kracht van een opgieting

Nooit meer saai, altijd lekker warm en super gezond

Door ijs en water op de kachel toe te dienen verandert de saunameester de soort warmte. De droge stilstaande lucht krijgt een sterk verhoogde RV. Doordat water een 20x sterkere geleider is dan lucht en de lucht ook nog eens in beweging wordt gezet lijkt tijdelijk de warmte flink omhoog te gaan. In werkelijkheid daalt de cabine temperatuur, soms wel met meer dan 10 graden.

Door de betere geleiding is de warmte waarneming direct aanwezig en twijfelt het brein geen seconde om het huidkoelingsproces (het zweten) in gang te zetten. Een gemiddelde opgietsessie werkt even heilzaam als 3 a 4 normale sauna sessies, en dan is er nog geen therapeutische waarde van de ontspannen sfeer, de gelukshormonen en de etherische olie meeberekend!

Vergeet niet na de sessie goed en dus langzaam af te koelen. Eerst in de buitenlucht, liefst liggend. Daarna wandelend, eventjes koel douchen en na uw laatste hitte beleving toch even afsluitend; die koude plons!

Thema's en beleving

Eventje de gedachten aan iets anders, even uit de dagelijkse sleur, de beslommeringen van elke dag! Tijd voor jezelf, je huid en je geest! FEELGOOD!

Met diverse thema's proberen we u, uw huid, uw lichaam en uw geest blij te maken. Regelmatig werken we met een extra body boost, een pakking speciaal voor in de sauna. Daarnaast zijn er diverse sessies met:

  • honing pakking
  • klankschalen
  • menthol kristallen (elke zomerse dag!)
  • muziek thema's
  • Russische banja rituelen (woensdag special)
  • Volle maan ceremonie (elke volle maan dag)
  • en nog veel meer

Avondje sauna special

Onze passie is onze gasten elke dag weer optimaal in de watten te leggen. We doen graag wat we goed kunnen en af en toe eens iets verrassend nieuws!

Een avondje sauna was vroeger de voorkeur. Het dagje wellness heeft daar veel aan veranderd, maar juist daarom is het in de avond heerlijk rustig en gezellig! Wij besteden komende tijd extra aandacht aan de late gast en bieden dus op de rustige tijden niet minder, maar juist meer aan. Quality time, gewoon omdat het kan!

Elke avond meerdere belevingen, doorgaans om 19:00 en 20:30

thin

SAUNA' s & STOOMBADEN

KELO STAMMEN

sauna 80°

ZOUT STEEN

sauna 70°

HETE DROGE

sauna 100°

PANORAMA

sauna 80°

BIO

sauna 60°

INFRA ROOD

sauna

FINSE MAA

sauna 70°

TRADITIONELE STOOM

cabine 47°

KUUSI & RHASSOUL

rituelen en stoombad 47°

"de droge hete" sauna

Op de onderste bank ervaar je al temperaturen rond de 80 graden…

Elke druppel zweet kun je hier op de huid tellen.


Temperatuur

100°C

RV
relatieve
luchvochtigheid

< 10%

Spreken is zilver

Vaste gasten maken er wel eens een praatje, een vriendelijk verzoek om stilte wordt echter vaak gevolgd door een vriendelijk gebaar!

Hoe lang ongeveer?

Tijdsduur sessie:

Ervaren saunagast < 20min

Startende saunagast < 10min

Op deze kachel absoluut geen water, geurende of andere stoffen te deponeren! Ook handdoeken, badjassen en andere zaken kunnen hier niet ter drogen gelegd worden. Dit om de luchtvochtigheid en geur niet negatief te beïnvloeden!

de "niet-zo-hete" sauna's

BIO

Voor een rustige warming-up, saunabeginners of mensen die niet goed tegen hoge temperaturen kunnen, bijvoorbeeld omdat ze last hebben van hart- en vaatziekten, is een bezoek aan een biosauna perfect. In verhouding tot de Finse sauna is de temperatuur in de biosauna lager: zo kan de temperatuur in de Finse sauna oplopen tot soms wel100 graden Celsius, in de biosauna ligt de temperatuur tussen de 55 en 60°C. De luchtvochtigheid in de biosauna is tussen de 40 en 55 %. echt hoger dan in de Finse sauna (slechts 10-30 %) waardoor je toch de warmte goed voelt!

Gebruik: 15-30 min

IR – infra rood

Een infraroodsauna werkt anders dan de Finse sauna, waar het lichaam wordt verwarmd door warme lucht en stoom. Het is er dan ook normaliter gewoon iets warmer dan kamertemperatuur. In een infraroodsauna wordt het lichaam verwarmd met infraroodverwarming en infraroodstraling. Deze warmte wordt meteen geabsorbeerd door het lichaam. Daarnaast heeft een infraroodcabine een positieve effect op de spieren en gewrichten. Het lichaam warmt als het ware van binnen uit op, waardoor de registratie van temperatuur langzamer verloopt. Je merkt dus pas laat dat je in een sauna zit en houdt het daardoor langer vol en houdt de warmte langer vast. Neem na een IR-sauna altijd even een pauze van minimaal 15 minuten!

Gebruik: 12 – 25 min

MAA sauna

De MAA sauna wordt dikwijls ook wel oersauna genoemd. Deze traditionele Finse saunabouw is te danken aan hoe sauna ooit begon. Wasvrouwen deden in de oudheid de was in een groot hol in de grond. Ze stookten flink vuur op, gebruikten veel water en merkten dat juist zij nooit ziek werden, beter tegen het slechte weer bestand waren en zo was sauna een feit! Bijkomend feit is dat semi-ondergronds de sauna geweldig geisoleerd is, zodat de straling van het hout een aangename milde warmte geeft. Het geborgen gevoel en de medium luchtvochtigheid doet de rest en zorgt voor optimale ontspanning! Deze plek is ook ideaal voor onze belevingen. U maakt deze dagelijks bij ons mee, uitgevoerd door goed getrainde saunameesters.

Lekker geborgen, half ondergronds.

Een milde sauna met een ideaal klimaat.

Deze oer Finse sauna zorgt voor een

gezonde en aangename verhitting.


Temperatuur

70°C

RV
relatieve
luchvochtigheid

25 – 30%

(bij belevingssessies kan dit flink omhoog gaan!)

Vogelpoel

Vrolijk zingende vogeltjes, die blij komen poedelen in een kabbelnd beekje. Sluit uw ogen en geniet van dit kleurrijke tafereel!

Hoe lang ongeveer?

Tijdsduur sessie:

15 – 30min


Op deze kachel leggen wij af en toe heerlijk geurende ijs . Deze speciale ijsballen bevatten etherische oliën die een positieve invloed hebben op lichaam en geest. Ideaal voor optimale ontspanning, verzachtend voor de luchtwegen en extra ontspanning en rust. Opgieten of productgebruik is niet toegestaan door gasten!

Panorama sauna

Lekker van je af kijken, de sauna tuin in. Een ideale plek om lekker weg te dromen. Gegeurd met Eucalyptus


Temperatuur

80°C

RV
relatieve
luchvochtigheid

25 – 30%

Spreken is zilver

Vaste gasten maken er wel eens een praatje, een vriendelijk verzoek om stilte wordt echter vaak gevolgd door een vriendelijk gebaar!

Hoe lang ongeveer?

Tijdsduur sessie:

Startende saunagast

> 12-15min

ERVAREN GASTEN

MAX. 30 MINUTEN!

Op deze kachel leggen wij af en toe heerlijk geurende ijs . Deze speciale ijsballen bevatten etherische oliën die een positieve invloed hebben op lichaam en geest. Ideaal voor optimale ontspanning, verzachtend voor de luchtwegen en extra ontspanning en rust. Opgieten of productgebruik is niet toegestaan door gasten!

STOOMBADEN

Heilzaam, sfeervol en effectief! Ideale lengte van de sessie: 12 – 20 minuten

Temperatuur rond de 47 graden, Relatieve Luchtvochtigheid 90-95%

Rituelen stoombad

Lichaamspakkingen met modder/klei, zoutscrub, of bijvoorbeeld de trendy Kuusi scrub. Dagelijks proberen we onze gasten over te halen hun huid extra te reinigen om zodoende de blootstelling aan warme lucht, heilzame oliën, maar ook zonlicht veel beter op te pakken. Denk aan je grootste orgaan: je huid!

Pas op! Stoombaden functioneren voor het lichaam soms even sterk als een saunacabine!

Door de hoge RV (tot wel 99%) voel je in een stoombad snel en intens de warmte. Je lichaam zal de warmte dan ook langer vasthouden en daarbij ook het proces van zweten, hoog hartritme en lage bloeddruk. Ga dan ook nooit direct uit de sauna in een stoombad of vice versa. Koel altijd even rustig af!

Deze website gebruikt cookies. Via je browser kun je het plaatsen van cookies uitschakelen. Het kan zijn dat sommige onderdelen op de website dan niet meer goed functioneren.