Rituelen en belevingen

Ontstressen en ontspannen tijdens bijzondere rituelen

Met onze rituelen en belevingen is het maximaal genieten tijdens je wellness dagje. Gun jezelf een portie positieve energie, balans en een ontspannen gevoel.


Maak je sauna bezoek nóg completer met heerlijke verwenrituelen en sensationele belevingen. Van traditionele opgietingen en scrubsessies tot rustgevende klank- en geurrituelen. Allemaal om van jouw dagje wellness écht een feestje te maken.


Geniet van onze unieke rituelen en belevingen tijdens jouw dagje ontspanning!

Fotoshoot Sauna De Leeuwerikshoeve

Geur rituelen en opgietingen

Iedere dag verzorgen onze saunameesters verrassende opgietingen.

Geniet tijdens een opgieting van de fijne warmte in onze Kelo stammensauna en ervaar het effect van etherische oliën op jouw lichaam.

Sluit je ogen en droom even helemaal weg.


Onze saunameesters laten je kennismaken met de magie van geur en de kracht van warmte. Een opgieting is zowel ontspannend als verkwikkend.


Ben je groot fan van opgietingen en onze saunameesters? Kom

dan naar één van onze speciale thema opgietdagen en geniet de hele dag van diverse opgietingen. Puur genieten!

15 minuten

Gratis bij sauna entree

Bijzondere Scrub beleving

Geniet van een eeuwenoude traditie uit het Midden-Oosten. Het rasul reinigingsritueel is de perfecte toevoeging aan jouw dagje wellness. Tijdens dit ritueel zit met meerdere personen in onze stoomcabine en word je begeleid door een van onze wellness specialisten.


Je smeert jezelf helemaal in met Kuusi scrub tijdens het stomen. Deze scrub is gemaakt van dennenhout en heeft de subtiele geur van honing. De gemalen dennenvezel reinigt, stimuleert en verwent zelfs de meest gevoelige huid. De combinatie van scrub en stoom verwijdert vuil, afvalstoffen en dode huidcellen en geven je lichaam daar goede mineralen voor terug.


Droom lekker weg in de stoomcabine en laat de scrub zijn werk doen. Na afloop spoel je de scrub met een warme douche van je lichaam. Het resultaat is een zijdezachte huid en ultiem ontspannen gevoel.

20 minuten

7,50 bij sauna entree

Rituelen met klankschalen

Breng jezelf weer in balans en doe nieuwe energie op tijdens een rustgevende klankschalen sessie.

Kom volledig tot rust en ervaar een diepe ontspanning door de bijzondere klanken en trillingen van klankschalen.


Klankschalen zijn klankinstrumenten uit de Himalaya die al eeuwenlang worden gebruikt in kloosters in Tibet en Nepal. Door de trillingen van de klankschalen kan je lichaam beter ontspannen en kunnen bepaalde helende processen in het lichaam in werking worden gezet. Het water in je lichaam wordt in beweging gebracht waardoor je spanningen, stress en pijn beter kunt loslaten. Daarnaast gaat er meer zuurstof naar je organen waardoor je immuunsysteem een extra boost krijgt.


Een klankschalen ritueel is een weldaad voor je lichaam en geest.

20 minuten

vanaf 4,50 bij sauna entree

Traditioneel Banja ritueel

Prikkel je zintuigen en maak kennis met een echte Russische

traditie. Beleef het Banja ritueel en ervaar de verkwikkende geur en

rustgevende kracht van de takken van de berkenboom.


Een gezellig en uniek ritueel waarbij je geniet van een persoonlijke massage met verse berkentakken. De heilzame berkendruppels prikkelen je bloedsomloop en reinigen je huid.


In combinatie met de sauna zorgt het voor een ultieme ontspanning.


Na afloop voel je je weer als herboren.

20 minuten

4,50 bij sauna entree

Intense Honing sessie

Wil je in de sauna je huid extra hydrateren en verzorgen?


Geniet van een intense opgieting met honing sessie in onze half ondergrondse Maa sauna. De saunameester brengt water en ijs met etherische oliën aan op de kachel en met een handdoek wordt de warme lucht door de sauna gewapperd. Hierdoor stijgt de gevoelstemperatuur en gaan je poriën openstaan.


Halverwege de opgieting krijg je pure honing als verwennerij voor jou en je huid. Je brengt dit aan op je lichaam en in je haar en laat de honing lekker intrekken tijdens de rest van de opgieting. De honing zuivert je lichaam, hydrateert en reinigt je huid.


Na afloop geniet je van een stukje fruit.

25 minuten

6,- bij sauna entree


Geef een dagje wellness cadeau

Wil jij iemand verrassen met een ontspannen dag of behandeling?

Geef een LeeuwerikHoeve cadeaubon!

Al vanaf € 5,-

Deze website gebruikt cookies. Via je browser kun je het plaatsen van cookies uitschakelen. Het kan zijn dat sommige onderdelen op de website dan niet meer goed functioneren.